طراحی اپلیکیشن
مقدمه:
مردم امروزه بیشتر از هر زمان دیگری از موبایلهایشان استفاده میکنند. آمارها نشان میدهد که اکثر مردم روزانه ۵ ساعت ویا حتی بیشتر در موبایلهایشان وقت میگذرانند. بیشتر این زمان صرف گشتوگذار در اپها و وبسایتهای مختلف میشود. به همین خاطر است که گردش مالی صنعت اپلیکیشنهای موبایلی در سالهای اخیر، جهش خیره کنندهای داشته است.
بسیاری از کسبوکارها برای افزایش درآمد خود به دنبال طراحی اپلیکیشن برای خود هستند.
به همین خاطر است که تقاضا برای توسعهدهنده و طراح اپ ، روز به روز افزایش پیدا میکند.
امروزه اپلیکیشن ها همه جا وجود دارند. در کامپیوتر ها، در گوشی های هوشمند، در مترو و حتی در خانه ی شما. بسیاری از کارهای روزمره ی ما از طریق اپ ها انجام می شود. مسئله ای که شاید بشر بیست سال پیش هیچگاه نمی توانست تصور کند.
اپلیکیشن چیست؟
اپلیکیشن ها در واقع نرم افزارهای مربوط به گوشی های هوشمند هستند. درست مانند نرم افزارهای مربوط به کامپیوتر و ویندوز!!!
اپ ها به طور کلی به چند دسته بسیار مهم تقسیم میشوند::
برنامه های آب و هوا، آشپزی و رستوران، آموزشی، ارتباطی، امور مالی، پزشکی، تناسب اندام، خرید، رفت و آمد، سبک زندگی، سفر، شبکه های اجتماعی، شخصی سازی، عکاسی و ویدئو، کتاب ها و مطبوعات، کودک، مذهبی، موسیقی و ورزشی و… .
به تمام مراحل طراحی گرافیکی، نوشتن کد تا اولین نسخه برای تست، طراحی اپلیکیشن می گویند
طراحی اپلیکیشن به معنای پروسهای است که در آن یک اپ موبایل ساخته میشود. در این پروسه معمولاً یک توسعهدهنده کارهای فنی و برنامه نویسی موبایل را انجام میدهد و یک طراح کارهای مربوط به طراحی رابط کاربری (UI یا user interface) و تجربه کاربری (UX یا user experience) را انجام میدهد.
طراحی اپلیکیشن یک پروسه زمانبر و سخت است. به خصوص اگر قرار باشد برای هر دو سیستم عامل اندروید وios طراحی شود.
قدم اول: شناخت نیاز
در ابتدا شما باید بدانید که از اپلیکیشن چه میخواهید و یک تصویر کلی از نیاز خود داشته باشید. برنامه شما باید بتواند این نیاز را باکمترین هزینه، زمان و … برای مخاطب انجام دهد و بازدهی بالایی داشته باشد.
قدم دوم: جامعه هدف
داشتن جامعه هدف مشخص، بهترین راه برای بالا بردن بازدهی و استفاده از اپلیکیشن شما میباشد.
در این قدم باید بدانید جامعه هدف شما دارای چه جنسیتی هستند، چه بازه سنی دارند و مهم تر از همه از چه پلتفرمی برای رفع نیاز شان بیشتر استفاده میکنند.
یکی دیگر از معیارهایی که اغلب نادیده گرفته می شود، برند تلفن همراه مورد استفاده مخاطب هدف است (اینکه سیستم عامل آنها اندروید، IOS ویا…است) .
سیستم عامل های تلفن همراه iOS و Android از پشته های مختلف فناوری توسعه استفاده می کنند. اگر هدف شما ساختن یک برنامه تلفن همراه برای هر دو سیستم عامل iOS و Android است ، تیم توسعه دهنده تلفن همراه شما باید شامل توسعه دهندگان iOS و توسعه دهندگان Android باشد.
قدم سوم: مدل کسب درآمد
اپلیکیشن شما برچه اساس قرار است کار کند؟ در حال حاضر چند مدل متفاوت برای کسب درامد از طریق برنامه های کاربردی وجود دارد:
اپلیکیشن های پولی
اپ های رایگان با پرداخت درون برنامه ای
اپلیکیشن های تبلیغاتی
اپلیکیشن های با حق دانلود
برای انتخاب هرکدام از مدل های کسب درامد، توجه به جامعه هدف ، اهمیت بالایی داشته و جدا از آن شما باید به مسائل مالی برای توسعه، بازاریابی، تبلیغات و انتشار نیز اهمیت بدهید. اما برای درآمدزایی اپلیکیشن شما ، خریدهای درون برنامه ای ، اسپانسر ، درآمد تبلیغات ، جذب سرمایه جمعی و تبلیغات سنتی و … نیز مناسب خواهد بود:
قدم چهارم: طراحی اپلیکیشن
برای طراحی اپلیکیشن شما دو راه اصلی دارید:
1.طراحی اپلیکیشن راخودتان یادگرفته و انجام دهید
2. یااینکه طراحی اپلیکیشن را به شرکت های دیگر واگذار کنید.
قدم پنجم : توسعه نمونه اولیه
پس از طراحی اپلیکیشن، وقت توسعه یک نمونه اولیه از برنامه خود است .
توسعه نمونه اولیه ، در اصل تبدیل ایده شما به برنامه با قابلیت های اولیه است. با این کار شما میتوانید خریداران را برای خرید ایده خود مجاب کرده و فرایند بازاریابی و جذب سرمایه را آسانتر کنید و از طرفی ایده خود را نیز برای خود حفظ کنید.
نکته: بدون ارائه نسخه اولیه، باگ ها و ایرادات فنی به چشم نمی آید و ممکن است اپلیکیشن در نسخه اصلی بامشکلات زیادی روبه رو شود .
قدم ششم: آنالیز و تحلیل
اولین قدم ، آنالیز اپلیکیشن هایی است که در حوزه شما فعالیت میکنند و در ادامه ، پیش بینی روند بازار و نیز کارایی برنامه شما برای رفع نیاز بازار است.
استفاده از ابزارهای آنالیز مثل Flurry، localytics، preemptive و در ادامه اگر وبسایت دارید آنالیز مخاطبان با ابزار googleanalytics به شما توصیه میشود.
قدم هفتم: Beta testing
“تست بتا” در واقع اولین فرصت برای شماست ، تا از جامعه هدف خود بازخورد بگیرید.
با این روش ، شما نه تنها میتوانید ، ریسک برنامه خود را کاهش دهید ، بلکه احتمال دیده شدن خود را ، در مارکت های اپلیکیشن مانند : اپ استور و گوگل پلی به شکل قابل توجهی افزایش دهید.
قبل از تست بتا چند نکته مهم را در نظر بگیرید:
ایرادات را حذف کنید؛ اپلیکیشن شما باید در پلتفرم های متفاوت به شکلی روان اجرا شود و باگ خاصی ایجاد نکند. تست بتا به شما کمک میکند بیشترین ایرادات و باگ ها را حذف کنید.
بازخورد بگیرید؛ در اصل هدف از تست بتا ، بازخورد گرفتن ، از کاربران هدف میباشد، با تحلیل درست این بازخوردها ، شما می توانید ، ایرادات جزئی را حذف ، و رابط و تجربه کاربری اپ خود را بهبود ببخشید.
مزایای ساخت اپلیکیشن موبایل برای کسب و کارتان در یک نگاه
سبقت از رقبا:
با قرار دادن کسب و کارتان بر روی گوشی همراه مشتری، از رقبایتان متمایز می شوید ، و این یکی از مهم ترین مزایای ساخت اپلیکیشن است.
ارتباط مداوم با مشتری:
اپلیکیشن کسب و کار شما همیشه نام شما را به مشتری یادآوری می کند.
کاهش شدید هزینه تبلیغات:
هزینه تبلیغات و چاپ کاتالوگ حذف شده ، و کاتالوگ دیجیتال شما بر روی موبایل مشتری قرار می گیرد.
ارتقا تصویر برند شما:
یک اپلیکیشن اختصاصی برای کسب و کار شما نشانگر به روز بودن و جذب مشتری های امروزی است.
به روز رسانی:
مشتریان هر لحظه لیست به روز محصولات و خدمات شما را می بینند و از جدیدترین اخبار شما مطلع می شوند.
افزایش فروش:
اپلیکیشن کسب و کار، مشتریان شما را به مبلغین کسب و کار شما تبدیل می کند.
از دیگر مزایای اپلیکیشن های تجاری : می توان به برقراری ارتباط دو طرفه کاربر و اپلیکیشن اشاره کرد .
شما می توانید با طراحی یک اپلیکشن اختصاصی در حوزه کاری خود ، محصولات و خدماتتان را برای کاربران به اشتراک گذاشته ، بطوریکه همیشه این سرویس ها در دسترس کاربران باشد.
هرچند داشتن وب سایت ها برای دارندگان کسب و کارها امری ضروری است ولی هیچ نمی توانند نیاز به اپ موبایل را پر کنند.
از مزایای داشتن یک اپلیکیشن موبایل خوب نسبت به سایت می توان به عملکرد آفلاین اپلیکیشن ها، دسترسی راحت تر و سریع تر و همچنین سرعت بالا آن اشاره کرد.
طراحی اپلیکیشن مانند طراحی وب سایت پیچیده نمی باشد و محدودیت کمتری دارد. بنابراین طراحی اپ بسیار ساده تر از سایت میباشد.
سرعت اپلیکیشن ها بسیار بیشتر از وب سایت ها می باشد زیرا داده ها را در حافظه گوشی ذخیره میکنند در صورتی که وب سایت ها باید به سرور دسترسی داشته باشد.
نتیجه گیری:
فرآیند طراحی اپلیکیشن ، یک کار چند مرحله ای و بسیار ظریف و دقیق است . با انتخاب یک ایده جدید و تازه، برنامه ریزی درست و ارائه طرح مناسب، اختصاص بودجه کافی، خلاقیت در طراحی و تولید، تعیین قیمت مناسب برای اپ و در نظر گرفتن خواسته های مخاطب می توان محصولی (اپلیکیشنی) را تولید کرد که تعامل خوبی با مخاطبان برقرار کرده و ضمن استفاده مؤثر و مناسب، به برندینگ و فروش بیشتر برای کسب و کار هدف منجر شود.
دیدگاهتان را بنویسید